Skip to main content

Circulaire economie initiatieven 

Seven Waves stond aan de wieg van circulaire economie, en het samenbrengen van “economie” en “ecologie”. Seven Waves werkt samen of heeft samengewerkt met een brede variatie aan economische sectoren, waaronder land- en tuinbouw, chemische industrie, MKB, recreatie en toerisme, visserij en maritieme sector. Met deze sectoren zijn concrete stappen gemaakt in de richting van duurzaamheid en circulaire aanpakken. De ervaring, expertise en netwerken van Seven Waves staan voor u beschikbaar. 

Andere diensten bekijken

Economie en ecologie samenbrengen

Contact Opnemen

Circulaire Economie Ervaring

Voorbeelden

  • Een voorbeeld van mijn betrokkenheid bij circulaire aanpakken en ‘plastic soup’ is het initiatief ‘Healthy Seas – from waste to wear’. Honderden vissers, duikers en verscheidene bedrijven werken samen aan het opruimen van spookvisnetten in Europese zeeën en aan het omzetten van de bruikbare componenten van die netten in producten, zoals sokken, vloerbedekking en zwemkleding. Ik stond aan de wieg van dit initiatief, en was een aantal jaren verantwoordelijk voor de overall-coördinatie. Zie ook https://healthyseas.org
  • Een ander voorbeeld van circulaire aanpak is Brickz van TripleE – Natural Soil Improvement BV. Bodems zijn in vele plaatsen in de wereld zwaar aangetast, door te intensief grondgebruik, kunstmestgebruik en erosie. De bodemhersteller Brickz helpt de bodemstructuur te verbeteren en kunstmest te vervangen. Bij de productie van Brickz wordt er gebruik gemaakt van reststoffen als bagger en maaisel. Bij de productie van Brickz staat het gebruik van mycorrhiza centraal. Deze schimmel zorgt ervoor dat planten of bomen meer voedingsstoffen kunnen opnemen. Brickz helpen de landbouwsector om meer circulair te worden en bodem meer gezond. Als Brickz-ambassadeur help ik Brickz verder uit te rollen.
  • Het initiatief Globalisation, economy & ecology, bridging worlds kwam uit mijn koker, en startte in 1999. Het was gericht op meer samenwerking in Europa bewerkstelligd tussen sectoren gericht op economie, ecologie en globalisatie. Onder meer werd een internationaal congres over dit onderwerp georganiseerd samen met Ruud Lubbers en Michael Gorbachev. Het congres resulteerde in een internationale verklaring van samenwerking en een nieuw onderzoeksprogramma. Ik was de leider van het organisatieteam van congres en het team van het onderzoeksprogramma. De proceedings van het congres werden in 2022 uitgegeven.
  • In het kader van het thema Biodiversity & Business and Finance heb ik verscheidene activiteiten ontwikkeld en uitgevoerd op het vlak van “business & biodiversity”, inclusief biodiversiteit standaards, integratie van biodiversiteit in de financiële sector en samenwerking op het vlak van vergroening van bedrijven. 
Andere ervaring bekijken

Inspirator, verbinder en manager

Contact Opnemen

Wie ben ik?

Ik ben Rob Wolters, inspirator, verbinder en manager, en werk al een aantal decennia met passie aan het vormgeven van nieuwe maatschappelijke en economische paradigma’s, verbindingen, innovaties en partnerschappen, waarin natuur en duurzaamheid centraal staan. Zowel nationaal als internationaal.