Skip to main content

Het initiatief De Groene GGZ is in maart dit jaar formeel gestart, na een voorbereidingstijd van ongeveer 1 jaar. Op dit moment 15 groene voorlopers van de Groene GGZ, GGZ-instellingen over het gehele land, werken samen aan het initiatief. Er zijn al de nodige activiteiten gestart of uitgevoerd.

Nature For Health en IVN, Instituut voor natuureducatie & duurzaamheid, zijn de initiatiefnemers en coördinatoren van het initiatief De Groene GGZ. Andere Groene GGZ-partners zijn De Buitenpsychologen, Green Mental Health, de Nederlandse GGZ, Vrije Universiteit Amsterdam (VU Amsterdam), en CZ.

We hopen dat binnenkort ook Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport en Zorgverzekeraars Nederland de Groene GGZ zullen gaan ondersteunen. In Noord-Brabant zijn Provincie Noord-Brabant en Van Gogh Nationaal Park onderdeel van het proces van de Groene GGZ. De Provincie Noord-Brabant ondersteunt het project ‘Het Helend Landschap van de Groene GGZ in Noord-Brabant” en benoemt het initiatief in haar nieuwe beleidskader #Natuur.

Initiatiefnemers voor de Groene GGZ zijn Rob Wolters (NFH) en Renske Visscher (IVN). Rob Wolters coördineert samen met Alies Westerbroek (IVN) het Groene GGZ Kernteam. Rob Wolters is ook projectleider van het project Het Helend Landschap van de Groene GGZ in Noord-Brabant.

Meer informatie: www.groeneggz.nl